fbpx
Hittat ditt drömhus?
Låt mig bekräfta det!

Tilläggsisolering av vind - rådgivning Skåne

Tilläggsisolering
av vind
Rådgivning Skåne

Funderar du på att tilläggsisolera vinden för att spara energi?  

Att tilläggsisolera en vind är i regel en ganska lönsam investering tack vare ett relativt enkelt utfört arbete. 

Dock innebär en tilläggsisolering av vindsbjälklaget att du kommer ändra klimatet på vinden och de fukttekniska förutsättningarna. 

Det kan därför vara klokt att före en tilläggsisolering söka rådgivning och tips av en fackman som är oberoende, dvs opartisk och som inte vill sälja en viss lösning till dig och ditt hus.

Jag är byggingenjör, Av SBR godkänd besiktningsman och fuktkunnig Byggdoktor.  Jag tar uppdrag för rådgivning med företag såväl som privatpersoner. 

Överlåtelsebesiktning Malmö

Carl Andersson

Av SBR godkänd besiktningsman
Medlem i Byggdoktorerna
073 - 80 60 330
carl.andersson@cacsweden.com

SBR godkänd besiktningsman och fuktkunnig byggdoktor 

Pedagogisk och tydlig genomgång av vindens fuktfysik 

Besiktning av vinden och husets förutsättningar för tilläggsisolering

SBR besiktningsman och fuktkunnig byggdoktor 

Pedagogisk och tydlig genomgång av vindens fuktfysik 

Besiktning av vinden och husets förutsättningar för tilläggsisolering

Boka din rådgivning idag för ett tryggt husägande!

Fyll i formuläret nedan eller ring för bokning av rådgivning på telefonnummer:

073 – 80 60 330

Tilläggsisolering  – fysik

Att tilläggsisolera en vind är i regel en ganska lönsam investering tack vare ett relativt enkelt utfört arbete. Isoleringen kan utgöras av tex mineralull som antingen rullas ut på vinden, skivor som placeras ut eller lösull som sprutas upp på vinden. 

En sådan tilläggsisolering förändrar inte kallvinden eller takets funktionssätt i princip, men det finns flera viktiga aspekter som inte får glömmas att vägas in.

besiktningsman hus

En tilläggsisolering av vindsbjälklaget innebär att klimatet på vinden och de fukttekniska förutsättningarna kommer att ändras. Den största förändringen som sker är att vinden blir kallare eftersom tilläggsisoleringen behåller mer av värmen kvar nere i huset. Innan en tilläggsisolering genomförs är det därför viktigt att husets förutsättningar undersöks och att den som äger huset förstår den risk en tilläggsisolering kan innebära med framtida fuktskador. 

Vart tar jag uppdrag?

Jag tar uppdrag som Byggdoktor för bedömning och rådgivning av vindar i hela Skåne. Den vanligaste uppdragsformen är muntlig rådgivning på plats. 

Den typiska kunden är en husägare som vill sänka sin energiförbrukning men inte vill vända sig direkt till en isoleringsentreprenör utan som först vill ha en opartisk bedömning av vinden samt erhålla kunskap och fakta kring tilläggsisolering före de ska träffa entreprenörer för anbud och förslag.  

ångspärr tilläggsisolering vind

Planer på att köpa eller sälja ett hus?

 

Att köpa ett hus är för de flesta en av de största händelserna i livet. Om du själv inte har en djupare kunskap om hus kan det vara väl värt att anlita en oberoende besiktningsman för att göra en överlåtelsebesiktning. Genom att anlita en utbildad, testad och SBR-ansluten besiktningsman som besiktigar huset före köpet uppfyller du som köpare också delar av din lagstadgade* undersökningsplikt. 

Även du som säljare har stor nytta av en överlåtelsebesiktning. Du som säljare har ansvar för dolda fel i 10 år efter försäljningen men väljer du att besiktiga med en SBR-ansluten besiktningsman går det köpa en dolda-felförsäkring genom SBR.

 

Att göra en grundlig besiktning av byggnaden innan en försäljning är en säkerhet både för dig som säljer och för dig som köper. Fel som upptäcks efter husförsäljningen kan få långsiktiga konsekvenser för båda parter och kan bli kostsamma. En överlåtelsebesiktning kan beställas av antingen du som ska köpa ett hus eller av dig som ska sälja ett hus.

*Jordabalken kap 4 §19

Överlåtelsebesiktning Trelleborg

Videoklipp om byggfysik vid tilläggsisolering

Här nedan följer tre videoklipp som ger dig en god överblick kring tilläggsisolering av en vind. 

Mitt råd är att se videoklippen i den ordning som de ligger. Ha en trevlig filmstund! /Calle 

Spela videoklipp
Spela videoklipp
Spela videoklipp

Gratis av- och ombokning upp till 48 timmar innan

Pedagogisk och tydlig genomgång av vindens fuktfysik och förutsättningarna

Du vet vem som kommer utföra din rådgivning

Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig eller ring 073 – 80 60 330.

Föregående bild
Nästa bild
Föregående bild
Nästa bild
Daniel Karlsson

Vi anlitar CAC och är nöjda med samarbetet. Vill ni ha en pålitlig och noggrann ingenjör kan jag rekommendera Carl på CAC”

Daniel Karlsson, teknisk förvaltare på Kungsleden AB

Kungsleden

Varför välja mig?

Mitt mål är väldigt enkelt, men otroligt viktigt för dig som kund

– att vara helt oberoende.

Jag har inga avtal med byggföretag, materialtillverkare

 och jag säljer inga produkter – för din trygghet.

 

Med mig som byggingenjör får du:

• En opartisk besiktningsman.
• En universitetsutbildad byggingenjör.
• En SBR-godkänd besiktningsman.
• Fuktkunnig Byggdoktor – Byggdoktorerna.com
• Egenföretagare – du vet vem som kommer utföra rådgivningen.

• En pedagogisk genomgång så att även du som inte är byggtekniskt kunnig ska förstå det jag tar upp. 

• Och viktigast av allt: En sann byggentusiast

Vad kostar en rådgivning?

Då alla hus är unika går det inte att ange ett pris på hemsidan som passar alla objekt utan att veta förutsättningarna. Vid första kontakt frågar jag dig som kund vad det är för typ av hus och vilka förutsättningar som finns. Därefter lämnar jag alltid prisuppgifter vid första samtal och erbjuder en snabb och smidig bokning för dig som kund. I de flesta fall ligger en vanlig muntlig rådgivning med platsbesök och genomgång på ca 4500 – 5500 kr. 

Hur väljer du din rådgivare?

Om man ska bygga om eller förändra klimatskalet på ett hus som är värt 3, 5 eller 10 miljoner kronor brukar ofta några tusenlappar vara väl investerade pengar och priset på rådgivning är sällan det primärt avgörande kring vem man väljer. De flesta väljer en rådgivare som de känner förtroende för och som de upplever kommer leverera en noggrann och lärorik genomgång.

 

Mitt tips är att fråga vänner & familj samt att googla och läsa recensioner innan du väljer rådgivare. Välj själv. Det är du som äger huset och ska göra investeringen. 

Många av mina kunder hittar mig via google, min youtube-kanal eller via mitt Instagram.

Hur går en rådgivning till?

En rådgivning innebär alltid ett platsbesök ute hos dig som kund. Vi börjar med att kolla igenom de grundhandlingar och ritningar som finns för huset och vilka övriga förutsättningar som finns. 

Därefter börjar vi med en okulär besiktning av utsidan av huset för att se över främst hur taket ser ut och vart luftningsanordningar till vinden är placerade. 

Efter den utvändiga besiktningen går vi in i huset och undersöker allmänna detaljer som påverkar inomhusklimatet och fuktvandringen upp till vinden. Efter detta går vi upp på vinden och gör en noggrann okulär besiktning. Vi undersöker bjälklaget och de förutsättningar som finns samt de detaljer som kan bli påverka effekten av en tilläggsisolering. Efter genomgången av husets utsida, insida och vind sätter vi oss ner tillsammans och sammanfattar vad vi sett, hur förutsättningarna ser ut samt vilka risker som kan finnas. 

Vart tar C.A.C uppdrag?

Normalt sett tar jag uppdrag som är inom ca 60 minuters bilkörning från Malmö men beroende på uppdragets karaktär och omfattning samt säsong jobbar jag bitvis i hela Skåne.

Varför är det viktigt att rådgivaren är ansluten till SBR samt byggdoktor?
När du anlitar en rådgivare vill du veta att han har rätt utbildning och kompetens för att undersöka ditt hus. Att anlita en besiktningsman som är utbildad, testad och godkänd av SBR samt utbildad och ansluten Byggdoktor är lika naturligt som att välja en rörmokare som är medlem i ”Säker Vatten” eller en våtrumsentreprenör som är godkänd att utfärda certifikat för våtrum.

Branschorganisationerna inom byggbranschen har framkommit som en reaktion både från byggbranschen själva, försäkringsbolagen och inte minst kunderna som har begärt att det ska finnas ett bra sätt att hitta företag som håller hög kvalitet och har en kompetens som det går att lita på. 

Att vara besiktningsman via SBR och ansluten Byggdoktor är bevis på att ingenjören har rätt byggteknisk kompetens och är ansluten till de nätverk där fortbildning fortlöpande sker inom nya problemområden.

 

Tveka inte att kontakta mig om
du har några frågor eller vill boka 

en rådgivning. 

Jag finns här för dig genom att 
hjälpa dig att förstå vad som sker i byggnader vid förändringar och ger dig  gärna goda råd så du kan ta välgrundade beslut. 

 

Varma hälsningar
Calle

073 – 80 60 330